Opties kopen

Opties kopen: wat zijn opties?

Opties kopen geeft het recht om binnen een vooraf vastgestelde periode aandelen te kopen of verkopen. Wanneer opties kopen wordt bewerkstelligd, wordt in feite het recht gekocht om een aandeel voor een afgesproken prijs te kopen.

Opties kopen: call opties en put opties

Een call optie verwerft het recht om een aandeel te kopen tegen een vooraf vastgesteld bedrag en een vooraf vastgestelde periode. De zogenoemde ‘schrijver’ van een call optie wordt ertoe verplicht de aandelen te kopen in de overeengekomen periode tegen de overeengekomen prijs.
Een put optie geeft het recht om een aandeel te verkopen tegen een vooraf afgesproken koers en periode. Ook in dit geval wordt de schrijver van een put optie verplicht de aandelen te kopen tegen een overeengekomen prijs.

Meer informatie over de begrippen call opties en put opties kopen.

Opties kopen? Kies de beste brokerBroker / Aanbieder Omschrijving Actie  
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Open een Gratis rekening!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


TradersOnly: de nummer 1 broker voor actieve beleggers. Het handelsplatform en de helpdesk zijn volledig ingericht om actieve beleggers optimaal van dienst te zijn.
Bekijk gratis de demo
Open een gratis rekening en ontvang gratis $500 aan transactiekosten
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Bij Nationale Nederlanden besteedt je het beleggen uit aan experts. Doordat zij het geld beheren, hoef je er niet zelf dagelijks mee bezig te zijn.
Aantrekkelijk rendement mogelijk: start direct al vanaf 50,- p/m
Al starten vanaf 50,- per maand of € 1.000,- eenmalig
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Wereldwijd populair platform om te handelen in o.a.(Nederlandse) CFD aandelen. Met gratis demo-account. Profiteer nu van 25 euro welkomstbonus! Ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen.


* Tip: maak goed gebruik van het gratis demo oefenaccount. Uw vermogen loopt risico. Bekijk de voorwaarden
€ 25,- bonus, bekijk de voorwaarden
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Al 40 jaar een betrouwbare aanbieder om zelf te beleggen in CFD aandelen en meer. Leer om te beleggen met het prijswinnende handelsplatform van IG.
Probeer de Gratis Demo en beleg met € 100.000 fictief geld
Probeer Gratis met € 100.000 fictief geld
Lees meer, klik hier!

of direct starten
SystemShop van Today’s is ideaal voor mensen die willen beleggen maar weinig tijd en/of kennis hebben. Als een robot wordt er automatisch voor je belegd.
Gratis informatie aanvragen
Gratis informatiepakket
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Eenvoudig je geld laten beleggen door Centraal Beheer: een goed alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekeningOpen nu gratis een rekening
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Opties kopen: voordelen

Opties kopen is allereerst interessant vanwege het feit dat het proces sneller verloopt dan bij andere beleggingsvormen. Dit wil zeggen dat er in een positieve situatie sneller winst wordt gemaakt wanneer we opties kopen vergelijken met bijvoorbeeld regulier beleggen.
Een ander belangrijk voordeel van opties kopen is dat opties een recht toekennen, maar geen plicht. Wanneer u opties heeft gekocht, kunt u zelf bepalen of u deze opties al dan niet wilt uitoefenen.

Opties kopen: brokers

U kunt er voor kiezen om opties kopen zelf te bewerkstelligen. In dat geval is het van belang dat u actief met beleggen bezig bent vanwege het kortere proces. Wanneer u minder thuis bent met opties kopen is het aan te raden om te handelen via een beleggingsspecialist.
Opties kopen kan onder andere worden gedaan met behulp van zogenaamde brokers. Brokers fungeren als bemiddelaar, of kunnen zelf handelen op de beurs. Op deze pagina vind u een overzicht van brokers en kunt u vaak gratis kennis maken met de verschillende handelsplatformen.

Opties kopen
Was dit nuttig?