Binaire opties

Binaire opties: wat zijn het?

In de laatste jaren zien we de handel in binaire opties enorm toenemen. Wat zijn binaire opties eigenlijk?

Binaire opties worden in de volksmond ook wel digitale opties of ‘all-or-nothing-opties’ genoemd. Er zijn grofweg twee belangrijke onderscheidingspunten aan binaire opties toe te kennen.

Het eerste kenmerk is dat de optie volledig los staat van het aandeel. Wanneer de optieperiode is verstreken worden geen aandelen gekocht of verkocht. Er wordt enkel het nominale bedrag uitgekeerd dat is overeengekomen bij de totstandkoming van de overeenkomst.

Het tweede kenmerk is dat men eigenlijk maar twee kanten op kan: naar boven of beneden. Een koerswijziging van het aandeel maakt in principe niets uit. Wanneer de aandelenkoers aan het eind van de periode boven de koers bij aanvang ligt, wordt het optiebedrag uitgekeerd; wanneer de aandelenkoers lager ligt is de waarde weg.

Er is voor wat betreft binaire opties dus eigenlijk maar één vraag die men zichzelf kan stellen: wordt verwacht dat de waarde van het aandeel omhoog of omlaag zal schieten?

Binaire opties? Kies de beste brokerBroker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Option24 24Option.com is één van de meest bekende binaire opties aanbieders en heeft een kantoor in Amsterdam. Het platform is gebruiksvriendelijk, werkt real-time en is geschikt voor alle niveau’s van traders.
Open gratis een rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Binaire opties broker Optie24 Optie24.nl is marktleider in Nederland in de online handel in Binaire Opties. Optie24.nl maakt het handelen in Binaire Opties betrouwbaar, overzichtelijk en simpel.
Open gratis rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binaire opties: de voordelen

Een belangrijk voordeel is dat beleggen zeer eenvoudig is. Vanwege het feit dat er maar twee mogelijke uitkomsten zijn en het eindpunt van de periode vooraf bekend is, kan eenvoudig een beslissing worden gemaakt.
Een ander voordeel is dat het relatief goedkoop is in binaire opties te handelen.

Binaire opties: is het moeilijk?

Zoals al eerder enigszins duidelijk werd is het vrij makkelijk om in binaire opties te beleggen. Er is geen specifieke voorkennis voor nodig. Sommige critici zien het als gokken, anderen als strategisch beleggen.

Binaire opties: brokers

Voor wat betreft binaire opties zijn er een aantal interessante brokers te vinden. Onderstaand ziet u diverse brokers die u kunt inzetten voor handelen in opties. Een aantal daarvan kunt u ook gebruiken voor handelen in binaire opties. Bekende brokers zijn o.a. Opteck en Stockpair.

Binaire opties
5 (100%) 2 votes
Alles over Opties: beleggen in opties