Hoe werken binaire opties?

Looptijden binaire opties

De meest eenvoudige en simpele uitleg van de werking van een binaire optie is dat die maar twee kanten op kan; omhoog en omlaag. En om winst te maken met deze digitale belegging stool is het zaak dat je van te voren weet of de koers van de onderliggende asset omhoog of omlaag zal gaan. Het tijdsbestek van de bewegingen van de onderliggende asset, bijvoorbeeld het aandeel Shell, kan je zelf bepalen. Zo is het mogelijk een binaire optie Shell te nemen voor bijvoorbeeld 1 minuut, 2 minuten, 5 minuten of zelfs een maand. Daartussen kun je kiezen voor legio looptijden.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Option24 24Option.com is één van de meest bekende binaire opties aanbieders en heeft een kantoor in Amsterdam. Het platform is gebruiksvriendelijk, werkt real-time en is geschikt voor alle niveau’s van traders.
Open gratis een rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Binaire opties broker Optie24 Optie24.nl is marktleider in Nederland in de online handel in Binaire Opties. Optie24.nl maakt het handelen in Binaire Opties betrouwbaar, overzichtelijk en simpel.
Open gratis rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Winstmarges binaire opties

De looptijd van een binaire optie is bepalend. Afhankelijk van de duur van de optie die je kiest beweegt de winstmarge omhoog of omlaag. Een lange looptijd, bijvoorbeeld een week, kan je een winst van 60% opleveren. Maar als je kiest voor 1 minuut dan loopt je winst op naar bijvoorbeeld 90%. Hoe korter de looptijd van de binaire optie des te hoger je risico, en aan de andere kant meer rendement als je wint. Voor veel mensen is dat juist wat binaire opties zo aantrekkelijk maakt. Geen ingewikkelde constructies of berekeningen, gewoon aangeven wat de onderliggende waarde gaat doen en hierop plaats jij jouw trade.

Winnen of verliezen

Heb je de trade goed voorspeld? Dan wordt de winst meteen aan je saldo in je account toegevoegd. Als je bijvoorbeeld een trade van 5 minuten hebt geplaatst op Shell waar een winstmarge van 72% op staat, dan zal je zien dat er direct 72 euro aan je saldo is toegevoegd. Heb je de trade niet goed voorspeld en is de waarde van Shell de andere kant op gegaan, dan ben je jouw volledige inleg kwijt. De 100 euro die je inzet is dus aan de ene kant goed voor een zeer hoge winstmarge, maar aan de andere kant heb je een groot risico om die 100 euro in één klap kwijt te raken. Traden met binaire opties doe je daarom alleen met geld dat je absoluut kunt missen.

Tussentijds beëindigen trade

Na het plaatsen van een binaire optie trade is het een kwestie van afwachten tot het moment van aflopen is bereikt. Heb je een kortlopende trade geplaatst, bijvoorbeeld 3 minuten, dan kan je de trade blijven volgen. Je zult dan zien dat de broker jouw de gelegenheid geeft om de trade tussentijds te beëindigen. Wanneer je trade ‘in the money’ is, aan de winzijde van jouw voorspelling, dan biedt de broker jou aan om voor een iets lagere marge dan de winmarge op afloop, je trade voortijds te beëindigen. Je kunt dus, als je trade in the money is, kiezen om te stoppen. Als je trade tijdens d looptijd in de min staat dan krijg je die aanbieding om voortijdig te stoppen niet.

Kennis en strategieën

Om je winkansen zoveel mogelijk te vergroten is het van belang dat je weet wat je doet en dat je op de hoogte bent van de asset waarop je wilt gaan traden. Het heeft geen zin om een Shell trade op plus te zetten als er net een negatief bericht over de olieprijs of Shell zelf naar buiten komt. Kennis is macht en een beetje inzicht in de economische en wereldwijde politieke ontwikkelingen is daarbij tevens waardevol. Hetzelfde geldt voor het traden op valutaparen, oftewel Forex (FX). Naast inzicht en visie is het toepassen van een bewezen succesvolle strategie een mogelijkheid.

Hoe werken binaire opties?
Was dit nuttig?
Alles over Opties: beleggen in opties