Wat zijn binaire opties?

Traditionele optie anders dan binaire optie

Opties zijn in de financiële wereld ooit in het leven geroepen om een investering veilig te stellen. Je zou vanuit die optiek kunnen zeggen dat een conventionele optie voor een investeerder een verzekering is. In tijden dat een grote investering veilig gesteld moet worden tegen onvoorziene waardedalingen door welke oorzaak dan ook zijn reguliere opties een ideale tool om de risico’s te beperken. Binaire opties, ook wel digitale opties genoemd, zijn net iets anders en lijken wat dit betreft niet veel op hun verzekerende voorouders. Maar wat zijn binaire opties dan wel?

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Option24 24Option.com is één van de meest bekende binaire opties aanbieders en heeft een kantoor in Amsterdam. Het platform is gebruiksvriendelijk, werkt real-time en is geschikt voor alle niveau’s van traders.
Open gratis een rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Binaire opties broker Optie24 Optie24.nl is marktleider in Nederland in de online handel in Binaire Opties. Optie24.nl maakt het handelen in Binaire Opties betrouwbaar, overzichtelijk en simpel.
Open gratis rekening
Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Binaire optie veegt vloer aan met torenhoge kosten beleggen.

Op de beurs worden aandelen verhandeld. Maar voordat je überhaupt een pakket effecten van betekenis tot je beschikking hebt waar je mee kunt gaan handelen moet je vaak grote geldsommen investeren. En heb je eenmaal een pakket aandelen dan moet dat beheerd worden, wat ook nog eens kosten met zich meebrengt. Tot nog niet zo lang geleden namen beleggers deze kosten voor lief en hanteerden zij verschillende strategieën om hun beleggingen zo goed mogelijk te laten renderen zodat er na aftrek van allerhande kosten een acceptabel netto rendement overbleef. Een binaire optie veegt de vloer aan met die ouderwetse kosten want de spreads zijn dermate marginaal en in de trade verwerkt dat je er nagenoeg niets van merkt.

Hoger of lager

Met de komst van binaire opties is het voor de consument een stuk eenvoudiger en goedkoper geworden om geld te verdienen op de beurs. Of beter gezegd, met behulp van de beurs. Want met binaire opties beleg je namelijk niet echt. Je lift mee op de bewegingen van een onderliggend aandeel waarvan de looptijd van te voren is vastgesteld. Dat kan 1 minuut, 5 minuten, of bijvoorbeeld een maand duren. Van te voren geef je aan of het onderliggende aandeel gaat stijgen of dalen en hoe lang jij de binaire optie wilt laten lopen. Blijkt aan het eind van de looptijd dat je het goed hebt voorspelt, dan is de winst voor jou. Zat je er naast, dan ben je helaas je volledige inleg kwijt.

Traden met binaire opties eenvoudig

Brokers die binaire opties aanbieden doen hun best om het traden met binaire opties zo laagdrempelig mogelijk te maken. Hiervoor worden onder meer apps voor mobiel en tablet aangeboden. Je kunt al met kleine bedragen van bijvoorbeeld 24 euro aan de slag. Bij het traden zijn er twee mogelijkheden: hoger of lager. Vervolgens klik je op kopen en je trade gaat van start. Omdat het niet moeilijker is dan hier is beschreven starten elke dag weer duizenden mensen met traden met binaire opties. De kans op grote winsten is namelijk zeer duidelijk aanwezig. Maar het is belangrijk om ook de risico’s in beeld te blijven houden want als je er naast zit ben je jouw inzet kwijt.

Het antwoord op de vraag, wat zijn binaire opties, is dan ook heel simpel; een alles of niets optie, of beleggingstool, waarmee je hoge winsten kan behalen maar tevens je inleg zou kunnen kwijtraken.

Wat zijn binaire opties?
Was dit nuttig?
Alles over Opties: beleggen in opties