Beleggen in opties

Beleggen in opties: waarom?

Steeds meer beleggers beleggen in opties om het risico dat ze lopen enigszins te beperken, of juist om het risico wat te vergroten. Aandelen blijven echter wel belangrijk. Toch zien we een ontwikkeling waarin het steeds meer andersom: beleggen in opties wordt meer en meer als belangrijkste beleggingsobject gezien. Een belangrijke reden waarom beleggen in opties steeds meer in trek is, is dat opties goedkoper zijn dan aandelen.

Beleggen in opties: de voordelen

Het belangrijkste grote voordeel van beleggen in opties is dat men net als reguliere belegger inspeelt op de stijgende lijn, maar dat er wel een kleinere investering mee gepaard gaat en men dus in feite minder risico loopt. Daarbij is het wel zo dat u als optiehouder geen zeggenschap hebt in de betreffende organisatie. Het gaat immers niet om aandelen.

Een ander noemenswaardig voordeel van beleggen in opties in vergelijking met het houden van aandelen, is dat risico’s gemakkelijk te identificeren zijn. Wanneer het bijvoorbeeld minder gaat met de koers kunnen risico’s makkelijk worden beperkt door call opties te ‘schrijven’. Bij beleggen in opties kan dus actiever worden ingespeeld op risico’s. Door te beleggen in opties kan kortom beter worden ingespeeld op risico’s en kunnen risico’s beter worden beperkt.

Opties kopen? Kies de beste brokerAdvertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een uitstekend alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Beleggen in opties: hoe werkt het?

Beleggen in opties werkt eigenlijk heel simpel. Nadat gekozen is voor belegging in call opties of put opties, wordt een overeenkomst gesloten met daarin een uitoefenprijs en een periode waarin de optie kan worden uitgeoefend. Een dergelijke overeenkomst kan worden gesloten met brokers.

Beleggen in opties met brokers

Brokers treden op als een soort van bemiddelaar tussen belegger en organisatie waarin wordt belegd bij het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot beleggen, waar we het nu over hebben.

Alles over Opties: beleggen in opties