Opties kopen

Opties kopen: wat zijn opties?

Opties kopen geeft het recht om binnen een vooraf vastgestelde periode aandelen te kopen of verkopen. Wanneer opties kopen wordt bewerkstelligd, wordt in feite het recht gekocht om een aandeel voor een afgesproken prijs te kopen.

Opties kopen: call opties en put opties

Een call optie verwerft het recht om een aandeel te kopen tegen een vooraf vastgesteld bedrag en een vooraf vastgestelde periode. De zogenoemde ‘schrijver’ van een call optie wordt ertoe verplicht de aandelen te kopen in de overeengekomen periode tegen de overeengekomen prijs.
Een put optie geeft het recht om een aandeel te verkopen tegen een vooraf afgesproken koers en periode. Ook in dit geval wordt de schrijver van een put optie verplicht de aandelen te kopen tegen een overeengekomen prijs.

Meer informatie over de begrippen call opties en put opties kopen.

Opties kopen? Kies de beste brokerAdvertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een uitstekend alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Opties kopen: voordelen

Opties kopen is allereerst interessant vanwege het feit dat het proces sneller verloopt dan bij andere beleggingsvormen. Dit wil zeggen dat er in een positieve situatie sneller winst wordt gemaakt wanneer we opties kopen vergelijken met bijvoorbeeld regulier beleggen.
Een ander belangrijk voordeel van opties kopen is dat opties een recht toekennen, maar geen plicht. Wanneer u opties heeft gekocht, kunt u zelf bepalen of u deze opties al dan niet wilt uitoefenen.

Opties kopen: brokers

U kunt er voor kiezen om opties kopen zelf te bewerkstelligen. In dat geval is het van belang dat u actief met beleggen bezig bent vanwege het kortere proces. Wanneer u minder thuis bent met opties kopen is het aan te raden om te handelen via een beleggingsspecialist.
Opties kopen kan onder andere worden gedaan met behulp van zogenaamde brokers. Brokers fungeren als bemiddelaar, of kunnen zelf handelen op de beurs. Op deze pagina vind u een overzicht van brokers en kunt u vaak gratis kennis maken met de verschillende handelsplatformen.

Alles over Opties: beleggen in opties