Put opties

Put opties: wat zijn het?

Put opties verwerven het recht om aandelen tegen een bepaalde uitoefenprijs te verkopen. Deze uitoefenprijs wordt bij aankoop van de put opties vastgesteld en kan daarna niet meer worden veranderd. Datzelfde geldt voor het vaststellen van de periode waarin de aandelen mogen worden verkocht.

Put opties kunnen (net als de aandelen) zowel worden gekocht als verkocht. Het aankopen van put opties heeft als belangrijkste doel het creëren van een bepaalde waardeverzekering van gekochte aandelen. Wanneer put opties worden aangekocht, bent u er van verzekerd dat waarde van aandelen die op dat moment geldt (uitoefenprijs) wordt vastgezet. Tegen deze prijs kunnen de aandelen dus worden verkocht.

Wanneer put opties worden verkocht (‘opties schrijven‘) ontstaat er voor de schrijver een verplichting om de aandelen te kopen tegen de prijs die bij verkoop van de optie is afgesproken.

Put opties: winst maken

Wanneer de aandelenkoers op termijn daalt, stijgt de waarde van de put opties. Als de put opties vervolgens na verloop van tijd worden verkocht, worden ze dus tegen een hoger bedrag verkocht. De winst bestaat dus uit het verschil tussen de prijs bij verkoop en de prijs bij aankoop.

Put opties: hoe te handelen en verhandelen?

Vanwege het feit dat handelen in put opties vrij risicovol is, is het zeer raadzaam om actief bezig te zijn met beleggingen. Wanneer dit om uiteenlopende redenen niet kan is het beter om de samenwerking aan te gaan met een beleggingsspecialist. Ook brokers kunnen u helpen om meer te leren over het handelen in opties.

Put opties: handelen via brokers

Brokers zijn leden van de beurs die u kunt inhuren om als bemiddelaar op te treden bij het sluiten van een beursovereenkomst. Er zijn meerdere brokers waarbij u terecht kan voor handelen met opties.

Handelen met opties? Kies de juiste broker:Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Meer info >

Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening en ontvang tot € 175,- terug

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Open een Gratis rekening met zeer lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem is een nieuwkomer in Nederland. Bij deze broker kan je zeer goedkoop beleggen in opties, aandelen en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Bekijk tarieven >Bekijk tarieven>


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Plus500CY Ltd is geautoriseerd en wordt geregeld door de Cyprus Securities and Exchange Commission (licentienr. 250/14).
Wereldwijd populair platform om te handelen in o.a.(Nederlandse) CFD aandelen. Met gratis demo-account. Ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen.


* Tip: maak goed gebruik van het gratis demo oefenaccount. Uw vermogen loopt risico. Bekijk de voorwaarden

Gratis oefenen en pas echt handelen als je het onder de knie hebt!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een uitstekend alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Alles over Opties: beleggen in opties