Call opties

Call opties: wat zijn het?

Call opties zijn rechten die verhandeld kunnen worden om in een vooraf bepaalde periode tegen een vooraf bepaald bedrag aandelen te kopen. Daar waar het bij put opties gaat om het recht op verkoop, gaat bij call opties dus om het recht op koop. Call opties kunnen net als de aandelen ook worden verkocht (schrijven van een optie).

Wanneer u call opties koopt, verwerft u het recht om in de toekomst aandelen te kopen. Zoals gezegd worden het bedrag (de uitoefenprijs) en periode waarin dit kan vooraf bepaald.
Wanneer call opties worden verkocht, wordt het recht op aankoop van aandelen verworven aan iemand anders. Voor de verkoper ontstaat dus de plicht dat aandelen moeten worden geleverd als de koper zijn optie uitoefent.

Opties kopen? Kies de beste brokerBroker / Aanbieder Omschrijving Actie  
Meer info >

Flatex
Nieuw in Nederland: Flatex: beleggen zonder transactiekosten! Zeer populair in Duitsland en nu ook in Nederland mogelijk voor het beleggen in aandelen en meer.Open nu een rekening en start met beleggen zonder transactiekosten!
Open gratis een rekening en ontvang tot € 175,- terug

Kosten openen rekening: € 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Open een Gratis rekening met zeer lage tarieven!
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct startenMexem is een nieuwkomer in Nederland. Bij deze broker kan je zeer goedkoop beleggen in opties, aandelen en meer. Ze geven aan de goedkoopste te zijn op Nederlandse, Belgische en Duitse aandelen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding. Bekijk tarieven >Bekijk tarieven>


Kosten openen rekening:
€ 0,-
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Plus500CY Ltd is geautoriseerd en wordt geregeld door de Cyprus Securities and Exchange Commission (licentienr. 250/14).
Wereldwijd populair platform om te handelen in o.a.(Nederlandse) CFD aandelen. Met gratis demo-account. Ook mogelijk om te beleggen met kleine bedragen.


* Tip: maak goed gebruik van het gratis demo oefenaccount. Uw vermogen loopt risico. Bekijk de voorwaarden

Gratis oefenen en pas echt handelen als je het onder de knie hebt!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een uitstekend alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Call opties: winst maken

Wanneer de aandelenkoers stijgt in de optieperiode, worden call opties meer waard. Aandelen kunnen dan dus worden aangekocht voor een lager bedrag dan de werkelijke waarde.
De winst die wordt behaald is het verschil tussen die prijs die bij verkoop tot stand komt en de aankoopprijs van de call opties. Wanneer call opties worden uitgeoefend met het oog op het kopen van aandelen, kan de maximale winst omschreven worden als het verschil tussen de uitoefenprijs van de aandelen en de huidige koers van het aandeel.

Call opties: hoe te handelen?

Wanneer u een actieve speler bent op de beleggingsmarkt, kunt u zeer eenvoudig zelf overeenkomsten afsluiten met de betreffende organisatie of met zogenoemde brokers. Als dit niet het geval is, dan is het raadzaam om samen te werken met een beleggingsadviseur.

Call opties: brokers

Brokers zijn instanties (bijvoorbeeld banken of institutionele organisaties) die de rol van bemiddelaar spelen bij het sluiten van een beleggingsovereenkomst tussen koper en verkoper bij onder andere call opties. Op deze pagina vind u een overzicht van brokers voor het beleggen in opties.

Alles over Opties: beleggen in opties