Opties schrijven

Opties schrijven

Bij een optie heb je twee partijen, je hebt de koper en je hebt de schrijver. De verkoper maakt het mogelijk dat de koper zijn recht uit kan oefenen. Dit wordt dus de verkoper genoemd, of de schrijver van een optie. Deze persoon komt in aanmerking voor de premie die de koper gaat betalen voor de optie, maar daarbij neemt hij ook een verplichting mee. Het is daarom een risico wat je gaat nemen, want wie zegt dat het allemaal winst gaat worden? Bij opties ga je hopen dat er winst behaald kan worden, maar het kan ook zijn dat de opties in waarde dalen en dan kan het zomaar de andere kant op gaan. Aandelen, opties, obligaties, allemaal aspecten waar je voor gaat kiezen als je een risico durft te nemen want je kunt nooit met zekerheid zeggen of je winst gaat behalen.

Opties kopen? Kies een broker:Advertenties. Let op: beleggen gaat gepaard met risico's, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

Broker / Aanbieder Omschrijving Actie  
DEGIRO is de snelst groeiende broker van dit moment en de winnaar van de Gouden Stier. DEGIRO biedt ongekend lage tarieven en veel mogelijkheden om te beleggen.
Gratis rekening openen
Beleggen vanaf € 2,- + 0,03% >
Lees meer, klik hier!

of direct starten


Binck is één van meest populaire en gebruiksvriendelijke aandelen brokers van Nederland. Het is eenvoudig om zelf te beleggen Vraag het gratis informatiepakket aan! Gratis € 200,- transactietegoed!
Lees meer, klik hier!

of direct starten
Eenvoudig je geld laten beleggen door de experts van Centraal Beheer: een uitstekend alternatief voor sparen en al mogelijk vanaf € 50,-. Open nu gratis een rekening >Gratis rekening openen
Lees meer, klik hier!

of direct starten

Bij de opties kan er een keuze worden gemaakt voor de calloptie of voor de putoptie. Bij de calloptie en de putoptie spreek je beide over een koper en een schrijver, maar bij de calloptie heeft de koper het kooprecht en betaalt de premie. De schrijver zorgt bij de calloptie voor de leverplicht en ontvangt de premie. Als we dan kijken naar de putoptie dan heeft de koper hier het verkooprecht en betaalt de premie, bij de schrijver van de putoptie gaat het er over dat hij de koopplicht heeft en de premie ontvangt.

Opties schrijven is een vak apart, er zijn mensen die zich hier in hebben verdiept en goede zaken kunnen doen met het opties schrijven. Het is daarom goed om jezelf eerst te gaan verdiepen om echt aan de slag te gaan met opties schrijven. Het opties schrijven is voor sommige mensen een dagtaak op zich, als zij veel ‘klanten’ hebben kunnen zij hier veel voldoening en winst uithalen.

Alles over Opties: beleggen in opties